2021. október 13., szerda

Ő eljön!

 

A

z Úr próféciát küld Izráel pásztorainak, akik nem megfelelően pásztorolták Isten népét (Ez 34,1-31). Nem tolmácsolták Isten üzenetét, sőt amikor egy próféta rámutatott a bűnbánat, a megtérés szükségességére, ők azt mondták, minden rendben. Nincs miből megtérni, jó úton járunk. Nem hirdették, hogy közeleg Isten ítélete. Hazugul békességet hirdettek, azt mondták, Isten megmenti népét, nem engedi, hogy Babilon elfoglalja az országot. Nem lesz semmi baj. Miért történt ez? Mert udvari papok és próféták voltak. Így azt mondták, amit a király és a nép akartak hallani. Úgy beszéltek, hogy elnyerjék a nép tetszését. Miért? Mert ettől függött a megélhetésük. Az udvar fizette őket, ezért nem mondhattak mást, mint, amit elvártak, mert a megélhetésük függött tőlük. Tekintsünk egy pillanatra az Úr Jézus megfeszítésének körülményeire. Pilátus igyekezett menteni Jézust, de amikor azzal szembesítették, ha Jézust felmenti, nem lesz a császár barátja, meggondolta magát. Miért? Mert a császár biztosította a megélhetését. Ezért fontos ma is, hogy egyedül Urunktól függjünk minden téren. Higgyük, hogy gazdag az Ő országa, és hatalmas az Ő karja. Az övéiről mindenkor képes gondoskodni. Mindig felfelé nézzünk, és lássuk meg, hogy a hívőknek az élete nem a világtól,, hanem mennyei Atyjuktól függ. Azért lényeges ez a látás, hogy ne befolyásoljon a világ, ne másokhoz szabjuk bizonyságtételünket. Ne az igényeket akarjuk kielégíteni, hanem hirdessük igazán és tisztán Isten igéjét, és éljük teljes hittel és tisztasággal.

Csodálatos bizonyságot tesz az Úr: „Élek én.” Ezt kell jól a szívünkbe vésni. Isten, élő Úr, Örökkévaló. Izráel erről megfeledkezett, azt gondolta Isten már nem tud rajtuk segíteni. Mi is hányszor esünk ebbe a hibába, úgy véljük, Isten ma már nem ugyanaz, mint a Biblia korában. Azonban az ige világosan rámutat: „Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz” (Zsid 13,8).

Isten kijelenti a próféta által, hogy maga keresi meg nyáját, és ez az ígéret az Úr Jézus Krisztusban teljesedett be. Őbenne eljött Isten a világba, és megkeresi az elveszetteket. Dicsérjük ezért, mert nem mond le rólunk. Ma is megkeresi azt, aki elkóborolt, és gondja van a betegre, a sérültre. Láthatjuk az evangéliumokban, hogy az Urat többségében az ilyen emberek keresték fel, sőt Ő maga is az elesetteket, bűnösöket, betegeket kereste, és akik hittel közeledtek Hozzá, átélték a bűn okozta bajok feletti hatalmát. Átélték, hogy amivel az ember nem tud megküzdeni, azt Jézus megoldja. Az elveszettet visszasegíti az Atyához. Az a célja, hogy az Atyától elszakadt embert visszairányítsa az élő Istennel való kapcsolatra. Ő az Út az Atyához.

Nagyszerű ígéretet is olvasunk, Isten hazatereli majd népét, és áldássá teszi földjüket. Amit Isten ígér, azt meg is teszi. Valóban hazavitte őket. Letelt a fogság, és újra nép lehettek. De aztán újra szétszóródtak, de Isten kijelentette, hogy ismét össze lesznek gyűjtve, és ez most zajlik, és akkor többé már nem lesznek prédául a népeknek. Isten megáldotta Izráelt, az országot és a népet is. Eljön az idő, és megismerik a Messiást is. Mi ismerjük? Övé már az életünk? Róla teszünk bizonyságot? Vonzóvá tesszük a Krisztusban való hitet a zsidók számára is? Eljön az idő, hogy rájönnek, Isten velük van. Eljött már ez az idő az én életemben? Rájöttem, hogy szükségem van Őreá? Megláttam már Jézusban a jó Pásztort?

Az apostol elmondja, vágyakozik a Thesszalonikaiak után, szeretne velük újra együtt lenni (1Thess 2,17-20). És ezen nem is kell csodálkoznunk, mert hol szeret lenni Pál? Ott ahol szívükbe fogadták az igét. Olyanokkal kíván együtt lenni, akik szeretik az Urat, akik Róla beszélnek, és Neki élnek. Mert amikor Pál visszatér egy gyülekezetbe, nem az adott város addigi életét tárgyalja meg, vagy az aktuális piaci árakat, hanem Jézusról beszél velük. És ezek az emberek készek is beszélni az igéről. Fontos nekik az ige, tele van a szívük Jézussal. Mivel van tele a szívem? Miről beszélek én? Vágyom többet tudni az Úrról? Keresem testvérek közelségét, és ha találkozunk, akkor az igében mélyedünk el?

Az apostol elmondja, sátán megakadályozta őket abban, hogy eljussanak hozzájuk. Sátán mindig a hívőket akadályozza.  Azt szeretné elérni, hogy ne tudjanak egymással találkozni. Mert ahol két vagy három hívő összejön, maga az Úr van velük. Sátán pedig nem akarja az Úr Jézus jelenlétét.  Miért, mert ahol ott van Jézus, ott szűnnek a bajok, ott rendbe jönnek az életek, elmúlik a félelem.

Sátán akkor akadályoz, amikor Jézusért, az igéért akarunk találkozni. Ha csak a thesszalonikai piacot akarta volna meglátogatni Pál, sátán nem törődött volna vele. Azonban az apostol a hívőket kereste Velük akart imádkozni, és tovább szerette volna segíteni őket a hit útján. Ez azonban a gonosznak nem tetszik. Ő nem akar élő hitű embereket. Vallásos klub megfelel neki, politikával és kultúrával kiegészítve. De imaharcosokat nem akar. Tudja, hogy nagy ereje van a hívő ember, buzgó könyörgésének. Az Úr pedig azt akarja, hogy növekedjünk a hitben, szüntelen imádkozzunk, és hirdessük az élet beszédét.

Ismét rámutat az Úr eljövetelére. Jézus el fog jönni! Várjuk? Ha igen, hogyan? Mit viszünk elé? Pál a hívő emberek közösségét. Jézus nem kíváncsi arra, amit e világban összegyűjtünk, amit elérünk. Nem érdeklik a címeink, amire tekint, a megmentett lelkek. Azt nézi közreműködtünk-e mások hitre jutásában? Igyekeztünk-e Hozzá vezetni embereket. Mert ez a legnagyobb kiváltság, feltárhatjuk az emberek előtt Isten országát. Megismertethetjük őket egy másfajta élettel, az Isten szerinti életformával. Isten országában szabadság van. Ő nem azt várja, hogy pörgessük a gazdaságot, termeljünk még többet, és fogyasszunk, még többet. Ő azt akarja, hogy éljünk, még pedig Vele és Általa. Ő életre akar felszabadítani. És Isten országában élet van. Ott gyermekeként élhetünk, és az Atya gondoskodik az övéiről.

 

 

KIRÁLYI GYERMEK VAGYOK ÉN

 

1.  

Királyi gyermek vagyok én,

Van hófehér ruhám.

Megváltóm kegyelme enyém,

Nem hágy el soha már.

Jézussal járom utamat,

Megfogva a kezét,

Királyi gyermek vagyok én,

És ez nekem elég.

2.  

E földön vándor vagyok én,

Vár égi, szép hazám.

Jézussal uralkodom majd,

Van fényes koronám.

Jézussal járom utamat,

Megfogva a kezét,

Királyi gyermek vagyok én,

És ez nekem elég.

 

 

Isten áldásával.

2 megjegyzés:

  1. kölcsönünk van, bármilyen velünk van, és készek vagyunk felajánlani bármilyen kívánt összeget
    Hitelre van szüksége? Küldjön nekünk egy e -mailt a remy.credit111@gmail.com címre
    Szia hogy vagy ma ?? Szüksége van sürgős kölcsönre most a következő 6 - 12 órára stressz és késedelem nélkül REMY. A CREDIT ma minden problémáját megoldja. 2% kamattal adunk ki hiteleket, gyors kiszolgálással minden típusú kölcsönt kínálunk, küldjön e -mailt sürgős kölcsöneire
    Írjon nekünk e-mailt, e-mailben kapunk kölcsönt {remy.credit111@gmail.com}
    van hitelünk az Ön számára ..

    VálaszTörlés
  2. A nevem Mr. Susan William, Magyarországon élek, és ma boldog nő vagyok, és azt mondtam magamnak, hogy minden hitelező, aki megmenti a családomat a rossz helyzetünkből, tanúskodni fogok a világ és az egyetemi hitel mellett (United. Credit411@gmail .com ) jóváhagyta és átutalta nekem a 2500000 kr összegű kölcsönt . A united.credit411@gmail.com a legjobb hiteltársaság a megbízható, megbízható, 1%-os kamatozású hitelhez. szüksége van ma kölcsönre, mindenféle kölcsönt kínálnak, forduljon hozzájuk még ma sürgős kölcsönért a united.credit411@gmail.com címen (UC credit) nem kér fedezetet. Élő bizonyság vagyok

    VálaszTörlés