2018. augusztus 2., csütörtök

Örömmel végzett szolgálat


F
olytatódik a föld törzsek közti elosztása (Józs 16,1-10). Ebben a műveletben is Istenre figyelnek, és Nem emberi szempontok alapján döntenek. Az Urat kérdezik, melyik törzs melyik területen telepedjen le. Az Istentől kapott válaszokat pedig mindegyik elfogadja. Senki nem reklamál, hanem hálás szívvel telepszik le és fog hozzá az Úrtól kapott feladataihoz. A hosszú vándorlás, a nomád élet után végre letelepedhetnek és megművelhetik a földet. Azonban ebben a műveletben is fegyelmet látunk. Nem a saját vágyaik, szemük csábítása alapján döntenek, hanem Istent kérdezik.
Ez fontos, mert nagyon figyelemreméltó, ahogyan ez a földosztás végbemegy. Nincs veszekedés, nem harcolnak egymás ellen a törzsek, mindenki oda megy, ahová Isten rendeli. Ha nem az Úrtól kérnék el a helyüket, marakodás, veszekedés, harc lenne tapasztalható. Mert látjuk, mennyi veszekedés és harc történik ma is az anyagi javak körül. Merjük az Urat kérdezni, bízzuk Rá magukat anyagi kérdésekben is.
A letelepedés azonban nem jelent harcmentes életet. Nem, mert az ellenség, a kánaániak ott maradtak. Nem űzték ki őket, így mindig ellenük fognak törni. Az ellenség soha nem nyugszik. Sátán mindig akcióban van. Van, amikor nyíltan támad, de gyakran beépül közénk. Ha a gyülekezet nem számol le teljesen a bűnnel, az be fog lopódzani újra. Úgy csinál, ahogyan majd Izráel népe is tapasztalja. Saját életformáját kínálja. Nagyon vonzóvá teszi, és azt mondja, mindenki így csinálja. Mi baj lehetne, ha te is hozzánk hasonlítasz? A megtűrt bűn nagy veszélyt jelent. Mindig csábít, és azt akarja, hogy másokhoz hasonlítsunk. Éljünk úgy, mint a többiek. Azonban Isten népe nem azért van ebben a világban, hogy a legjobban éljen, hanem azért, hogy másként éljen.
A bővebb tanítványi kör visszatér Jézushoz (Lk 10,17-20). Öröm van a szívükben. Ez fontos, mert az Isten országában való szolgálat örömmel járt az életükben. Nincsenek megkeseredve. Az örömöt a sikerélmény váltotta ki. Voltak eredményeik. Megtapasztalták az Úr nevének erejét. Másrészt az Úr Jézusnak szolgálni öröm. Milyen lélekkel végzem szolgálataimat? Örülök-e annak, hogy szolgálhatok Neki?
Ezek a tanítványok alázatosak, mert nem maguknak tulajdonítják az eredményességet, hanem Jézus nevének. Jézus nevében és neve által történnek ma is változások. A szívek Jézus előtt nyílnak meg. Ember nem tud változást végbevinni, csak egyedül az Úr. De szabad a nevére hivatkozni. Szabad kérnünk nagy dolgokat az Úr nevében.
Íme, hatalmat adok nektek az ellenség minden erején. Micsoda felhatalmazás. Az Úr győzelemre küldi ki övéit, és mindent megad ehhez. A hívő emberek azért vannak ebben a világban, hogy a Jézustól kapott hatalom által legyőzzék a gonoszt. Ez azt jelenti, hogy fáradozzunk azért, hogy életek hitre jussanak. Segítsünk felismerni a sok megkötözött embernek, hogy van szabadulás, van új élet Jézus Krisztus által.
Hát ma nem sok látszik köztünk ebből az erőből. Pedig a sátán nagyon is aktivizálja magát. Mindent megtesz, csakhogy távol tartson az Úrtól. Mi azon fáradozhatunk, hogy ennek ellenére minél több ember megismerje az Urat.
Jó dolog az eredményesség, azonban ne ez töltse be a szívünket, hanem az Úrhoz való tartozás öröme. Annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben. Fel van-e írva a nevem a mennyben? Ez a legfontosabb. De kinek van felírva? Az egyháztagnak? Az egyházat támogatónak? Nem, hanem annak, aki hisz az Úr Jézus Krisztusban. Isten könyvébe az Úr Jézus vérével írnak. Aki átélte bűnei bocsánatát, annak a neve bekerül a mennybe. Ez nem érdemeink alapján, hanem kegyelemből történik.

Királyi gyermek vagyok én


1. 
Királyi gyermek vagyok én,
Van hófehér ruhám.
Megváltóm kegyelme enyém,
Nem hágy el soha már.
Jézussal járom utamat,
Megfogva a kezét,
Királyi gyermek vagyok én,
És ez nekem elég.

2. 
E földön vándor vagyok én,
Vár égi, szép hazám.
Jézussal uralkodom majd,
Van fényes koronám.
Jézussal járom utamat,
Megfogva a kezét,
Királyi gyermek vagyok én,
És ez nekem elég.


Isten áldásával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése