2017. december 23., szombat

Az ima ereje



A
z Úrtól kapott földet fölosztják a törzsek között, mindegyik megkapja a maga részét, ez az ő örökségük (Ez 48,1-35). Senki nem marad ki. Minden törzsnek magának kell a megkapott örökséggel jól bánni. Ez az Úrtól kapott ajándék, amire vigyázni kell. Olyan ajándék, ami értéket képvisel, ahol Isten dicsőségére élhetnek. Amit kijelöltek, az azé a törzsé, amelyik kapta, itt kell élni, és erre a földre kell vigyázni. Mindenki olyan területet kapott, ahol meg tud élni. Mindebből látjuk, hogy Isten ajándékozó Atya, öröme az adásban telik. Azonban ajándékozó szeretete az Újszövetség lapjain teljesedik ki. Ott olvasunk arról, hogy egyszülött Fiát adta. A legdrágábbat, a legnagyobb értéket adja nekünk, a Fiát, Benne teljesedhet ki az életünk, Benne mindent megkapunk, ami az élethez szükséges. Dicsérjük Őt, és fogadjuk el ajándékát. Fogadjuk be Jézust, Benne Isten drága kegyelmét, és akkor új lehetőségek nyílnak meg. Az első tanítványok egy része egyszerű halász volt, de amikor engedelmeskedtek az Úr hívó szavának, evangelizátorokká váltak. Sokfelé vitték az evangéliumot, Izráel határain is túlra, hatalmas csodák történtek általuk. Csodálatos eszközeivé váltak a Szentléleknek. Ez a lehetőség ma is nyitva áll, Isten országának ereje Jézus Krisztus által áradhat be az életünkbe. Ez az erő megtisztít a bűntől, talpra állít, ha elestünk, visszahoz az élet szakadékából. Hol tartasz most? Fordulj Hozzá, mert azért jött, hogy megkeressen és megmentsen, vagyis pont érted és értem lett emberré. Azért született, hogy találkozzon velünk, és kiemeljen egyéni életünk mélységeiből, onnan, ahol elakadtunk, és az örök életre mentsen meg.
Az egész földterület egy része el lesz különítve a többitől, az Úrnak lesz felajánlva. Ennek a területnek a közepén lesz az Úr szent helye. Ott legyen, tehát nekik kell ezt így kialakítani, ügyelni, hogy az a terület az Úré legyen. Annak a területnek a közepén lesz a szenthely, a középpontban. Isten mindig a középpontban akar lenni. Nem dughatjuk el a sarokban, hanem középen, hogy mindenki számára észrevehető és megközelíthető legyen. Azt is jelzi ez, hogy a középpontból indul ki az élet. Középen van az, aki uralkodik, aki irányít, így az Úr az életünk irányítója.
Az Úr Jézus is kiment a Genezáreti tó partjára, és ott kezdett el tanítani, az emberek hallották, érdeklődés támadt bennük, és odamentek Hozzá. Nem mindenki, de nagyon sok személy megtapasztalta, hogy Jézusban maga Isten jelent meg, Általa gyógyult az életük, kimozdultak addigi tehetetlenségükből, és határozott, céltudatos, szolgáló emberekké váltak.
Az elkülönített helyen épül egy város, ami hirdeti majd az Úr jelenlétét. Az lesz a neve, hogy Ott az Úr! Tehát az emberek felismerik, hogy jelen van Isten, ott van Isten. Így az Úr dicsőségét hirdeti. Hányszor énekeljük, itt van Isten köztünk, de vajon így is élünk, komolyan vesszük, hogy itt van, és építünk Rá? Mert az, hogy Isten itt van, azt jelenti, hogy része az életünknek, számítunk Rá. Az is benne van, hogy az ott élők és az arra járók is felismerik, és ők maguk mondják, amikor beszélnek erről a városról, hogy ott az Úr. Miért mondják? Mert találkoztak Vele. A mai tanítványok, az egyház életét látva, az én életemet látva mondják-e, hogy ott az Úr? Felismerhető-e az Úr jelenléte az életemben?
A hívő embernek  is lehetnek nehéz időszakai, testben élünk, így bármilyen korunkban jelenlévő  problémával, betegséggel szembetalálhatjuk magunkat (Jak 5,13-20). Nem azt jelenti az Úr Jézus követése, hogy akkor minden betegség, probléma elkerül. Jakab azonban rámutat arra, hogy mi már másképp közeledhetünk a szenvedéshez is, nem lázadni kell ellene, vagy átkozódni, hanem odafordulhatunk imádságban az Úrhoz. Az Előtte való leborulás, az imádkozás egy új és nagyszerű lehetőség. Nem biztos, hogy azonnal gyógyulást eredményez, mint ahogy Pál sem gyógyult meg, de az ima összeköt az Úrral. Nem magam körül, az állapotom körül, a betegségem vagy más egyéb gondom körül forgok, hanem figyelek Istenre. Imádkozás közben megkérdezhetem, mi ezzel a célja az Úrnak? Mit akar általa az életemben elvégezni? Tehát az imádkozás a nagyon nehéz pillanatokban segítség lehet a számunkra.
Azonban az élet és a tanítványság sem csak gyötrelmekről, fájdalmakról szól. Vannak örömeink. Örülünk az Úr Jézusnak, annak, hogy élő kapcsolatban lehetünk Vele, mert ez ajándék. Öröm minden ajándéka és életeket formáló munkája. Az Úr gyermeke az örömét is másképp éli meg. Nem világi mulatságokkal, bálokkal, programokkal fejezi ki, hanem az Urat dicsőítő, Őt magasztaló énekekkel. Szoktunk-e az Úrnak énekelni? Merjük-e vállalni az evangéliumi énekeket? Pál apostol még a börtönben is énekelt az Úrnak, de nem panaszzsoltárokat, hanem dicsőítő énekeket. Olyan tartalmú éneket, ami az Úr kegyelméről és hatalmáról szól. Ma sok ilyen ének áll rendelkezésünkre, és ezek nem kizárólag istentiszteleti alakalmon énekelhetők. Meg kell tanulnunk az Úr nevét magasztalni a mindennapi életben. Legyen olyan természetes az evangélium vállalása, mint a világ fiainak a saját szokásaik, dalaik.
Aki nem tud részt venni a gyülekezeti alkalmakon, az otthon tarthat imaközösséget, a testvérekkel, a vénekkel együtt. De nem a testvérek, hanem az Úr segít fel. Ő ad bocsánatot a bűneinkre, és Ő ad gyógyulást. Nagyon fontos a hitből fakadó imádság. Tehát ez nem egy liturgiai elem, nem egy kisgyermekkorban megtanult szöveg felmondása, hanem szívből fakadó, hitre épülő imádság. Azt jelzi, hogy ismerem Azt, Akihez fordulok, és tudom, hogy Ő ma is képes mindannak a megcselekvésére, amit a Bibliában olvasok. Ő ma is mindent megtehet. Hatalmasabb Ő bűneimnél és betegségeinknél. Az Úr számára ma sincs lehetetlen.
Nagy ereje van az igaz, tehát a Krisztusban élő ember buzgó könyörgésének. Az imádságban nagy erő van. Használjuk-e? Könyörgünk-e másokért, azért, hogy környezetünkben ébredés legyen, hogy megváltozzon ennek a világnak a képe, ne pénz, az ész legyen az isten, hanem tapasztalják meg a feltámadott Jézus Krisztus valóságát, hatalmát az emberek?


Itt van Isten köztünk

1. Itt van Isten köztünk: Jertek őt imádni, Hódolattal elé állni. :/: Itt van a középen: Min -
den csendre térve Ő előtte hulljon térdre. Az, aki Hirdeti S hallja itt az Ígét: Adja néki
szívét!

2. Itt van Isten köztünk: Ő, kit éjjel-nappal Angyalsereg áld s magasztal. :/: Szent, szent,
szent az Isten! Néki énekelnek A mennyei fényes lelkek. Halld, Urunk, Szózatunk, Ha
mi, semmiségek Áldozunk Tenéked!

3. Csodálatos Felség, Hadd dicsérlek Téged: Hadd szolgáljon lelkem Néked! :/: Angya -
loknak módján Színed előtt állván Bárcsak mindig orcád látnám! Add nékem Mindenben
Te kedvedben járnom, Istenem, Királyom!

4. Általjársz Te mindent; Rám ragyogni engedd Életadó, áldott Lelked! :/: Mint a kis vi-
rág is Magától kibomlik, Rá ha csöndes fényed omlik: Hagyj Uram, Vidáman Fényessé-
ged látnom S országod munkálnom!

5. Egyszerűvé formálj Belső, lelkiképen, Békességben, csöndességben. :/: Tisztogasd
meg szívem: Tisztaságod lássam Lélekben és igazságban. Szívemmel Mindig fel-
Szállhassak sasszárnyon: csak Te légy világom!

6. Jöjj és lakozz bennem: Hadd legyen már itt lenn Templomoddá szívem-lelkem! :/:
Mindig közellévő: Jelentsd Magad nékem, Ne lakhasson más e szívben; Már itt lenn
Mindenben Csakis Téged lásson, Leborulva áldjon!

Isten áldásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése