2019. január 3., csütörtök

Jézus Krisztus nevében


I
sten nem feledkezik meg népéről. Hűtlenek, engedetlenek voltak, de ő még mindig szereti őket (Jer 30,1-11). Honnan tudjuk? Onnan, hogy Jeremiásnak üzenetet ad át, amit ő majd leír könyvbe, és továbbítja. Isten mindenre gondol, könyvet írat, mert az elmondott szót el lehet felejteni, de ami le van írva, az megmarad, többször elő lehet venni, és újra elolvashatjuk. Ezért van Bibliánk is, vegyük elő egy nap többször is, éljünk a mai technika adta lehetőségekkel, és olvassuk Isten szavát minél többször. Legyünk hálásak, amiért Isten leíratta az igét, gondolt ránk is, és megőrizte azt a számunkra.
Az elhurcoltak reménysugarat, ígéretet kapnak, eljön majd a szabadulás, az újrakezdés napja. Isten nem üres kézzel engedi el őket, hanem ígérettel, stabil jövőképpel. Azonban ehhez élő hitre van szükség. Hitre és ismeretre, hinni kell abban, hogy Isten megtartja ígéreteit, és az tud hinni ebben, aki ismeri Őt. Az, aki eddig is kapcsolatban állt Vele.
Eljönnek a napok, amikor visszahozom őket, mondja az Úr, és mi már tudjuk, hogy többszörösen beteljesedett mindez. Hiszen Babilonból is hazavitte őket Isten, és majd a közel kétezer éves szétszóratásból is. Ez jel számunkra, Isten minden ígérete be fog teljesedni. Az Úr közel. Komolyan kell vennünk Izráel államának létét, mert ez is Isten munkájáról szóló bizonyságtétel. Valóban nincs Számára lehetetlen.  Tervei végrehajtásában évszázadok múlása se tudja Őt megakadályozni.
Csodálatos ígéret a mai foglyoknak is: amikor őszintén keressük Őt megkötözöttségeinkkel, és Hozzá kiáltunk segítségért, Ő megszabadít. Leoldja a kötelékeket. Igénk üzeni: csakis Ő tud minden köteléket leoldani, a bűn rabigáját Ő töri le.
Az új Dávidról is szól az ige, aki nem más, mint a mi Urunk Jézus Krisztus. A gonosz helyett új uralkodót kapunk, és Ő igazságban kormányozza népét. Ő az igazi tanácsadó. Forduljunk Hozzá, kérjük ki mindenben tanácsát, mert Ő mindörökké él. Isten feltámasztotta a halálból. Győztes Urunk van.
Nagyszerű bátorítást kapunk, ha Neki adtam az életemet, és az Ő szolgája vagyok, így szól az Úr: „Ne félj, szolgám!” Aki az Úr Jézust szolgálja, aki az Ő tanítványa, annak nem kell félnie mindattól, ami körülveszi és fenyegeti. A világ mindig az életünkre tör, el akar szakítani Istentől, be akar olvasztani magába, de nem kell félni, az Úr jelen van, és védelmet, szabadítást kínál. Aki meg akar maradni az Úrral való élő kapcsolatban, annak ez mindenkor lehetséges, mert az Úr lehetővé teszi. Szabadításával mindig jelen van.
Veled vagyok - ez szól Izráelnek, és szól a mai tanítványoknak is. Veled vagyok, ennél nem kell több, és most már csak arra van szükség, hogy én is mindig Vele maradjak. Ne keressek máshol segítséget, mert az igazi megoldás Jézus. Hányan kerestek korábban is gyógyulást, szabadulást, megbocsátást, és nem találtak, de amikor hallottak az Úrról és felkeresték, megkapták Tőle mindazt, amit ez a világ nem volt képes megadni. Az igazi, teljes gyógyulás, a bűntől való felszabadulás, az új élet az Ő munkája. Jöjj hittel, lásd meg, hogy Ő már eljött. És nem kisgyermek, akire babonás hittel karácsonykor figyelünk, hanem Ő az élő Isten, Aki eljött, hogy a bűn és az ördög szolgálatából megmentsen. Azért jött, hogy visszaszerezzen az Atya számára. Visszavásárolt, kifizette az árat, és így szabad, Isten gyermeke lehetek. A kereszten kiontott vérével eleget tett Isten haragjának, és így az Atya megkegyelmez. Az ige üzenete: van még kegyelem.
János ma is hangsúlyozza: a krisztusi tanítványság nem elmélet, nem egy vallás, aminek betartjuk az előírásait, hanem gyakorlat (1Jn 3,18-24). Tettekben megnyilvánuló szeretet ez, természetesen ezek a cselekedetek nem azért jelennek meg, mert általuk akarunk megfelelni Istennek. Ezek a cselekedetek az Isten kegyelmére és szeretetére adott válaszok, amik hálából fakadnak. Mi magunk is átéljük: Isten nemcsak mondta, hogy szeret, szereti a bűnös embert, hanem aszerint cselekedett. Mindent megtett megmentésünk érdekében. Szeretete a kereszten látható igazán. Annyira szeret, hogy úgy döntött, emberré lesz értünk, otthagyja a saját világát, eljön a földre, majd meghal a kereszten. Mivel nincs más módja a megmentésnek, ezt is magára vállalta. Ez a szeretet tett azért, hogy megmentsen.
Isten nagyobb a mi szívünknél - ez egy feloldó üzenet a belső vád alól. Isten ismeri a szívünket, tudja, ha őszintén megbántuk bűneinket, és új életet akarunk Általa kezdeni. Ha Ő megbocsátott, akkor már ne engedjünk az idegen hangnak, sátán vádolásának, mert amit Isten megbocsát, az valóban meg van bocsátva. Sőt, el van örökre törölve, az már a tenger mélyére került. Hát ne üljek ki nosztalgiahorgászatra, mert mi még a bűn fölött is jóízűen tudunk csámcsogni. Ne tegyük, hagyjuk a hullámsírban. Ami volt, nincs. Nézzünk helyette a keresztre, és erősödjünk meg a kegyelemben, mert az a valóság.
Nézz Rá, bízz Benne, és merj Tőle kérni! Ha megtartjuk parancsolatait, és azt tesszük, ami Előtte kedves, akkor megkapjuk, amit kérünk Tőle. Tedd, amit mond, és kérj Tőle. Ő jó Atya, és megadja gyermekeinek, amire szükségük van. Kérj Tőle most megtért lelkeket, újjászületett életeket. Kérd, hogy munkálkodjon benned és általad, és Ő megcselekszi.


Tudom, az Úrnak terve van velem

1. 
Tudom, az Úrnak terve van velem!
Tudom, az Úrnak terve van velem!
Ezért hálás életem
Őt dicséri szüntelen,
Tudom, az Úrnak terve van velem!

2. 
Tudom, az Úr vezet az utamon!
Tudom, az Úr vezet az utamon!
Ezért hálás életem
Őt dicséri szüntelen,
Tudom, az Úr vezet az utamon!

3. 
Tudom, az Úr velem van mindennap!
Tudom, az Úr velem van mindennap!
Ezért hálás életem
Őt dicséri szüntelen,
Tudom, az Úr velem van mindennap!

4. 
Tudom, az Úr megőriz mindenkor!
Tudom, az Úr megőriz mindenkor!
Ezért hálás életem
Őt dicséri szüntelen,
Tudom, az Úr megőriz mindenkor!

5. 
Tudom, az Úr mindent jóra vezet!
Tudom, az Úr mindent jóra vezet!
Ezért hálás életem
Őt dicséri szüntelen,
Tudom, az Úr mindent jóra vezet!


Isten áldásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése