2012. augusztus 2., csütörtök

Örök dicsőség


Ú
gy tűnik a számomra, Isten bátorítja prófétáját, hogy továbbra is prófétáljon és mondja az üzenetet (Ez 30,1-26). Bátorítja, mert könnyen belefáradunk a bizonyságtételbe, különösen, amikor azt látjuk, nincs igazán eredménye.  Hányszor beszéltünk már az Igééről, vagy mondtuk el mit tett az Úr az életünkben és semmi jelét nem látjuk, hogy lenne valami hatása. Bizony ilyen esetben könnyen elmegy a kedvünk a szolgálattól, belefáradunk az egészbe, gyakran még a bibliaolvasásunk is hanyatlik. Úgy érezzük nincs vonzása az Igének, nem mond számunkra semmit, és félretesszük. Ezen a holtponton segít át az Úr, amikor így szól? Prófétálj, és mond! Ne add fel, ne hagyd abba sem az imádkozást, sem a bibliaolvasást, sem a szolgálatot. A szikkadt föld kitartó öntözése és gondozása eredményt hoz. A kiszikkadt szívet az élő víz képes megújítani. Az Úr így hívogat: „Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék” (Jn 7,37). Majd ígéretet is fűz hozzá, ezzel bátorít, hogy elinduljunk felé. „Aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne” (4,14). Tehát ma is keressük Őt, hallgassunk szavára, és ha hív, akkor menjünk Hozzá. Menjünk Hozzá ma is, kezdjük Vele a napot, kortyoljunk az élet vizéből, hogy megújítson, feltöltsön. Ne akkor menjünk, amikor már majdnem kiszáradunk, hanem legyen mindennap az első mozdulat, a friss forrásvízből való kortyolás. Azt ígéri, aki az Általa kínált vízből iszik, soha többé nem szomjazik meg. Higgyünk Neki, és vegyük komolyan, erre a vízre van szükségünk. Ha most Jézus egy új ásványvizet reklámozna, és ellátná ezzel a felirattal, rohannánk megvenni, mert azt ki kell próbálni. Mennénk és fizetnénk, pedig az Ő kínálatáért nem kell fizetni sem, csak elfogadni és élni vele.
Még annyit ehhez, hogy szükségünk van a naponkénti feltöltődésre, az üzenet átvételére, mert csak akkor tudjuk mondani, ha van mit. Akkor tudunk bizonyságot tenni, ha előbb mi kapunk üzenetet, ha mi megértjük az Úr szavát. Ezékiel előbb meghallotta, amit Isten mond, aztán tovább mondta a cél közösség számára.
Közel az Úr napja, hirdeti Ezékiel, közel van az a nap, amikor meglátják Isten hatalmát. Akkor felismerik, hogy hamis volt a biztonságérzetük, mert magukra, politikai hatalmukra, országuk nagyságára, és nem Istenre építették. Igazi biztonság és elrejtettség csak az Úrban van. Sokan vágynak ma is biztonságra, elrejtettségre mindez az Úrban található. Az Ő oltalmában elrejtve lehetünk igazi biztonságban, ez az oltalom minden veszély idején örök életre őrzi meg Isten gyermekeit.
Ma is közel van az Úr napja, azonban korunk embere is hamis biztonságban él, úgy gondolja nem érheti őt semmi rossz, nem változik meg az életkörülménye, az Úr pedig azt mondja: közel van, az Úr napja. Közel van az Úr jövetele, erre készülhetünk, mert örömteli nap lesz. Az Úr napja az Övéi számára öröm és diadal napja, csak azoknak lesz félelmek napja, akik nem akarják Jézust Úrként életükbe fogadni. Ma még megtehetjük, hogy bűnbánattal borulunk Elé és elfogadjuk kegyelmét, bűnbocsánatát.
Azt kell még meglátnunk, hogy Nebukadneccar király is az Úr eszköze. A világbirodalom legyőzhetetlen királyát is az Úr hozza el, tehát Neki engedelmeskedik, és azt teszi, amit Isten mond neki. Babilónia hatalma is csak addig terjed, ameddig az Úr engedi. Így tekinthetünk mi is a különféle hatalmakra, rendszerekre, Isten eszközei ők, és amikor leigáznak, gyötörnek, jó arra gondolni, mit is akar ezzel az Úr életünkben elvégezni? Babilon megjelenése Isten ítélete volt népe bűnei fölött. Jó nekünk is ilyen esetekben bűnbánatot tartani és keresni az Úr akaratát. Lehet próba is az ehhez hasonló helyzet, mert az Úr megvizsgálja hitünket, megnézi, hogy nyomorúságban, üldözés idején is hűségesek vagyunk-e?
Csodálatos, amit Pál mond a számunkra ezen a mai napon (2Kor 4,15-18). Túláradó kegyelmet kaptunk. Nem kegyelem cseppecskét, hanem a kegyelem folyóját, amely egész lényünket elárasztja az élet vizével. Azért kapjuk, hogy aztán túláradjon rajtunk. Ne zárjuk be magunkba, közösségeinkbe és intézményeinkbe a kegyelmet. Ne féljünk, nem fogy el, engedjük, hadd folyjon tovább, és árassza el az életet, mert mindenkinek az élő vízre van szüksége. Mindenkinek a kegyelemre van szüksége, mert lelki béklyóinkat Isten bocsánata, bűneinket eltörlő kegyelme oldja fel. Sokan élnek ma béklyók alatt, keresik a szabadulást, de csak újabb kötelékeket kapnak. A világ megoldása, élj mindig megkötözve, mert akkor leszek biztonságban. Milyen hamisak is vagyunk, nem azt akarjuk, hogy a másik felszabaduljon, meggyógyuljon, hanem csak annyi a vágyunk, mi biztonságban legyünk.
Ismét a csüggedés ellenszeréről beszél az apostol, azt mondja, ne a törékeny cserépedényünkre nézzünk, hanem az Úrra.  A cserépedény kopik, a külső ember, vagyis a test romlik, de nem kell elcsüggedni, mert a hívő embernek van belső embere és ez az Úrral való kapcsolat, az Ige olvasása által megújul. Ez a lényeg, a test romlását nem lehet megállítani, de tehetünk azért, hogy belső emberünk egyre erősebb legyünk. A megerősödött belső ember segít át a lelki válságokon.
Ami még segít, hogy soha ne a rossz, a szenvedés legyen a szemeink előtt, ne ezt misztifikáljuk, hanem lássuk meg az örök dicsőséget. Szenvedünk, de ez véget fog érni, azonban az új élet, soha nem ér véget. Ez adjon ma is erőt a számunkra, ne a bajokra, hanem Jézusra, és örök dicsőségre koncentráljunk.


Jehova, csak néked éneklek

1. Jehova, csak néked éneklek, ki volna más tehozzád fogható? Dícséretet csak néked zengek, csak téged áldlak, ó Mindenható! Jővel, segíts, én édes Jézusom, hogy könyörgésem mennybe feljusson!
2. Ó vonj, Atyám, Fiadhoz engem, Hogy szent Fiad is hozzád elvigyen; :/: S mig jóvoltodat áldv. zengem, Keblem Szentlelked hajléka legyen; Add békességed ízét érzeni és dicséreted vigan zengeni!
3. Ha semmi mást nem kérek tőled, Csak amit Lelked által kérhetek, :/: Te szükségim beteljesited, Mert Jézus hozzád útat készitett, Ki gyötrelmével értem áldozott, És üdvösséget jussomúl hozott.
4.                   Jó tudnom azt, hogy közbenjáróm Hű Jézusom, ki jobbod felől ül; :/: Ő általa, ha hitből várom, Kérésem nálad bizton teljesül ; Jó nékem, hogy mig tart ez életem, Szent neved vigan, áldva zenghetem!


Isten áldásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése