2011. április 10., vasárnap

Ingyen

É
zsaiás határozottan állítja, hogy a következőket nem Ő, hanem az Úr mondja (Ézs 66,1-16). Ezért az olvasóknak úgy kell figyelniük, hogy vegyék komolyan Isten az, Aki most szól hozzájuk. Ami elhangzik, az nem a próféta magán véleménye, amit lehet mérlegelni, vagy akár figyelmen kívül is hagyni, hanem az élő Isten szava. Ha figyelmen kívül hagyják annak meg lesz rájuk nézve a következménye.
Számunkra is fontos, hogy a Bibliát mindig úgy olvassuk, hogy az Isten szava a mi számunkra. Az Ige Isten személyesen hozzám szóló üzenete, amit emberi eszközökön keresztül juttat el hozzám, de a vonal másik végén Ő áll. Ezért nem lehet csemegézni, a kedvenc dolgokat kiemelni, hanem az egészet, az ítéletesebb részt is úgy kell olvasni, hogy az én mennyei Atyám mondja ezt rólam és a nekem.  Nem kell sem meglepődni sem megsértődve kikérni magunknak, hogy ez nem rólam szól, mert senki nem ismer úgy minket, ahogyan Ő. Az Úr felülnézetből látja az életünket, látja gondolatainkat is. Figyeljük, meg milyen szépen írja le ezt Dávid: „URam, te megvizsgálsz, és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat.  Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra.  Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram.  Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod.  Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni” (Zsolt 139,1-6).
Amikor így olvassuk, az Igét nem kell félnünk az Úrtól, hanem inkább őszintén feltárhatjuk Előtte szívünket, minden gondolatunkat. Elmondhatjuk, azt ahol tartunk, azt is, ha eddig nem figyeltünk Rá, de már tudjuk, hogy életünk nehéz szakasza pont azért következett be, mert elhagytuk Őt, mert nem volt az Ige iránytű a számunkra. Amennyiben őszintén jövünk Hozzá, halljuk meg, amit most a számunkra mond: „Mert én arra tekintek, aki nyomorult és megtört szívű, és aki igéimet tiszteli.” Amikor átéljük nyomorúságunkat és összetört szívvel keressük Urunkat, biztosak lehetünk abban, hogy ránk tekint. Válaszolni fog és kegyelmét, segítségét kínálja. Honnan lehetünk biztosak ebben? Az Igéből, abból, hogy tudom, ezt most Ő mondja nekem, és amit Ő mond, azt megcselekszi, az úgy van, mert Ő soha nem csap be, nem vezet félre és nem téveszt meg.  Tehát minden azon múlik, hogy szavát komolyan veszem-e?
Amennyiben szívemig engedem az Igét igazi vigasztalást nyerhetek, azt ígéri az Úr, „Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket”.  Tehát szerető anyai vigasztalást kaphatunk, amennyiben odafordulunk az Úrhoz. Úgy vigasztal, hogy azután mi is megvigasztalhassunk másokat.
Az Újszövetségben Pál apostol miután rámutatott, hogy mindannyian a bűn hatalma alatt vagyunk, most elmondja, miként kerülhetünk ki alóla, és juthatunk az Úr uralma alá (Rm 3,21-26).  Mert minden problémánk okozója, hogy Isten dicsősége, vagyis az Ő állandó jelenléte hiányzik életünkből. a néha-néha elmondott egy-egy imádság, vagy a nehéz helyzetekben kimondott, jaj, Istenem, nem állandó, élő kapcsolat.  Ő ezt akarja helyre állítani, de mindez csakis a Jézus Krisztusba vetett hit által lehetséges. Csodálatos, hogy a múltunkat az Úr Jézusért mennyei Atyánk türelmesen kezeli, és aki hisz Benne, annak a Bárány áldozatáért eltörli minden vétkét. Így Jézus igazságát számítja be nekünk.  
Ingyen kaphatjuk a kegyelmet, ami azonban Istennek sokba került. Fia életével fizetett értünk. Legyen hálás a szívünk, amiért az Úr vállalta értünk ezt a nagy árat.


Jézusból többet

Jézusból többet hadd vegyek,
 S másoknak többet hadd vigyek.
Őt egyre jobban szemléljem,
Váltsághalálát dicsérjem.

            Több, több mire vágyom,
             Több, több mire vágyom.
             Őt egyre jobban szemléljem,
             Váltsághalálát dicsérjem.

 Jézusról többet hadd tudjak,
 Tervéhez jobban simuljak.
 Szentlélek Isten, jöjj, taníts,
 Meglátni Krisztus titkait.

            Több, több mire vágyom...

Adhasson többet Igében.
 Járjak vele közösségben.
 Halljam a hangját szívemben,
 Éljem az Igét éltemben.

            Több, több mire vágyom...

 Hallhassak többet trónjáról,
 Hol dicső népe országol.
 Visszajön Ő, s és nem késik,
 Országa nő, megáll végig.

            Több, több mire vágyom...

 Isten áldásával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése